Styrospray® 1000

hoppergun
Hoppergun

StyroSpray® 1000 is een rigide coating speciaal geschikt voor EPS en XPS (piep)schuim vormen.  Het wordt eenvoudig aangebracht met kwast of roller, of gespoten met een goedkope bovenbeker/ vultrechter spuitpistool (hoppergun).

Geeft een sterke, lichtgewicht, gelijkmatig glad uiterlijk, die normaal kan worden afgewerkt met oplosmiddel houdende verf of verf op waterbasis.

StyroSpray® creëert een harde kunststof laag over oa. piepschuim producten en papier-maché. Ideaal voor de creatie van piepschuim borden, 3D logo’s of decoraties, carnavals decoraties en houten gietmallen. Styrospray maakt uw werkstukken weerbestendig en ‘hufter-proof’.

StyroSpray® is een 2-componenten polyurea coating die pas reageert bij blootstelling aan vocht in de atmosfeer. De componenten zullen niet uitharden in een spuitpistool of afgesloten blik. Pas nadat het wordt aangebracht op het schuimoppervlak begint het uithardingsproces. De coating is na +/- 1 uur handdroog. Na elke 30 tot 40 minuten kan er een volgende laag worden aangebracht. Het is mogelijk om zeer hoge laagdiktes te verkrijgen. Voor normaal gebruik voldoen 3 tot 5 lagen.

Na uitharding blijft de plastic laag enigszins flexibel en buigzaam zonder te barsten of te scheuren.

Previous Image
Next Image

 

StyroSpray® heeft een droogtijd van circa 12 uur en is de volgende dag klaar voor verdere  afwerking. Het biedt dezelfde duurzame hard coat afwerking als een snel reagerende, hoge druk, 2 component polyurea. StyroSpray® elimineert de noodzaak voor dure hogedruk spuitapparatuur.

3d_coating_2StyroSpray® is een 100% vaste polyurea harde coating; het bevat geen water of oplosmiddelen! De meeste water- en oplosmiddelhoudende basis verven bevatten 30-40% water of oplosmiddel dat gewoonweg  verdampt. De dekking van StyroSpray 1000 is bijna twee keer zo veel als andere (water of oplosmiddelhoudende) coatings. Het bevat geen oplosmiddelen of vluchtige organische stoffen die het milieu kunnen beschadigen en is geclassificeerd als ‘niet schadelijk’ voor scheepvaart doeleinden.

StyroSpray® werd in 1999 uitgevonden door Industrial Polymers Corporation uit de Verenigde Staten en is de eerste vocht uithardende polyurea harde coating voor schuimbouw.

 

StyroSpray® is in de Verenigde Staten gepatenteerd onder nummer 6.362.302.


Styroprime

Styroprime is een optionele grond/primerlaag voor de Styrospray 1000.

Het is een, op water gebaseerde, acryl/latex rubber coating samengesteld voor een snelle droging en een hoge hechting op EPS en XPS piepschuim.

StyroprimSTYROPRIMEe verzegelt de ondergrond en voorkomt ongewenste luchtbellen. Tevens zorgt het voor een gladder oppervlak bij gebruik van Styrospray 1000.

De meeste primers laten geen beweging en/of buiging van het schuimoppervlak toe. Dit heeft als gevolg dat de primer op den duur loslaat. Styroprime is een flexibel kunststof materiaal dat uitermate goed hecht en zal niet barsten of scheuren.

Styroprime is niet vereist voor de hechting of het gebruik van Styrospray 1000. Het is optioneel en kan worden gebruikt wanneer een extra glad oppervlak gewenst is.